Kauplused poputavad oma töötajaid tasuta lõunasöögi ja massaažiga

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tarbija24 toimetus uuris, milliseid soodustusi suuremad kauplusteketid oma töötajatele pakuvad. Motivatsioonipaketid on kaupluseti küllaltki erinevad, kuid näiteks soodsamaid sportimisvõimalusi ja soodushinnaga tooteid pakuvad kõik ketid.

Prisma Peremarketi pressiesindaja Kadri Lainase sõnul pakub Prisma oma töötajatele tavapärasest soodsamaid sportimisvõimalusi, tasuta tervisekontrolli ja tööriiete pesu.

«Töötajaid peame meeles ka tööjuubelite ja ümmargusemate sünnipäevade puhul ning toetused on meil ka lapse sünni ning lähedase kaotuse puhul,» ütles Lainas.

Rimi ja Säästumarketi töötajate motivatsioonipaketis on aga võimalus saada tööandja kulul massaaži töökohal. «Samuti pakume palju soodustusi sportlikuks tegevuseks ning väga hästi on vastu võetud ka võimalus kasutada tööandja poolt pakutavat tasuta keeleõpet,» rääkis Rimi Eesti Food AS pressiesindaja Katrin Bats.

Rimil on välja töötatud ka erinevate toetuste süsteem. Näiteks ühekordse toetuse saab Rimi töötaja lapse sünni või lähedase inimese kaotuse puhul.

Maxima esindaja Ty Lehtmäe sõnul pakutakse kaupluse töötajatele tasuta lõunasööki,  tehakse tasuta gripivastast vaktsineerimist, toetatakse sportimist ning makstakse nendele töötajatele boonust, kelle poolt soovitatud uus töötaja jääb Maximasse tööle vähemalt neljaks kuuks.

«Lisaks kuuluvad motivatsioonipaketti erinevad lisatasud hea teeninduskvaliteedi ja – kiiruse eest, nii saavad kassiirid kaupade skaneerimise kiiruse pealt lisatasu ning kassades olevate tagasiside aparaatide kaudu klientidelt laekunud positiivselt hinnangult lisatasu,» lausus Lehtmäe.

Maximas on ka stipendiumid töötajate lastele, kellel on hea õppeedukus ning kingitused esimesse klassi minevate töötajate lastele.

Selver pakub aga oma töötajate näiteks soodustingimustel sportimisvõimalust ning lisaboonuspunkte ostudelt.

Kaubad soodsamalt

Rimi ja Säästumarketi töötajad saavad kasutada omatöötaja sooduskaarti, millega kaasneb 5-protsendiline allahindlus ning soodustus lisandub ka kõigile tavapärastele kampaaniasoodustustele. 

«Lisaks teeme oma töötajatele igal nädalal umbes kuuele kuni kümnele tootele lisasoodustuse suurusjärgus 20-40 protsenti. Need on väga populaarsed ning töötajad kasutavad seda võimalust väga usinasti,» tõdes Bats.

Selveri pressiesindaja Annika Vilu sõnul on töötajatel hommikul enne kaupluse avamist võimalus soodushinnaga osta näiteks katkise pakendiga või defektset kaupa.

Ka Maxima töötajad saavad soovi korral defektseid kaupu soodushinnaga osta. Samuti saavad kõik Maxima uued töötajad Aitäh kliendikaardi.

Lainase sõnul aga Prisma defektseid tooteid oma töötajatele ei müü, vaid need annetatakse Toidupangale. «Töötajad saavad osta näiteks viimase kuupäevaga tooteid, kuid seda samal ajal kui kliendidki,» lausus Lainas. Katkiste pakenditega või defektsed tooted annetab Toidupangale ka Rimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles