Lugeja küsib: kuidas ühendada sülearvuti teleriga, et see toimiks monitorina?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

«Sooviksin kasutada telerit monitorina, kuid kui ühendasin teleri arvutiga (laptop DeskNote, WinXP), teatab «TV NO Signal». Samas teisest Delli sülearvutist töötas kõik hästi. Teine probleem: heli hakib (jääb nagu kinni korraks, siis jälle, jälle, nagu nõrga DigiTV signaali puhul).  Ühendades välise USB-helikaardi, on kõik korras. Milles võiks olla viga? Teleriks Samsung LE26B450C4W, ühenduskaabel selline, millel 3x5 klemmi, kahe kruviga fikseeritav.» kirjutab lugeja.

Vastab Elioni tehnikajuht Heigo-Aulemb Ensling.

Alustan lõpust elik siis ühenduskaablina on kasutusel VGA kaabel. Teler annab «TV NO Signal» ette siis, kui on valitud vale sisend või kui arvutist ei ole määratud, et arvuti peab kasutama teist välist ekraani ehk antud juhul telerit.

Tavaliselt on arvuti funktsiooniklahvidel välja toodud välise monitori ühendamise võimalus. Vaadake üle oma arvuti klaviatuuri Fn nupud ja leidke sealt selline ikoon, kus kujutatud kahte ekraani. Vajutus sellele nupule aktiveerib arvuti pildi väljastuse välisele ekraanile. Juhul, kui Fn nupu abil see ei õnnestu, tehke arvuti avakuval hiire parema klahvi klikk ning valige sealt Graphics Properties ja leidke sealt Multiple displays ja lubage arvutil kasutada välist ekraani.

Mis aga puutub teise probleemi, siis siin oleks abiks helikaardi tootja kodulehelt draivide uuendamine. Kuna arvuti kasutab suhteliselt vana operatsioonisüsteemi, siis võib juhtuda, et sellele helikaardile uuendust ei olegi. Seega on lahenduseks just seesama välise helikaardi kasutamine.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles