Saaremaa bussifirma hakkab võõrsil töötajaid otse laevale viima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee Soome laevale on paljude võõrsil töötavate eestlaste jaoks väga tuttav.
Tee Soome laevale on paljude võõrsil töötavate eestlaste jaoks väga tuttav. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tulles vastu välismaal töölkäijate soovile tahab bussiettevõte Kalle Bussid OÜ viia oma Kuressaare–Tallinna liini lõpp-peatuse Tallinna bussijaamast reisisadamasse.

Saare maavalitsusele saadetud taotluses märgib Kalle Bussid OÜ juhatuse esimees Kalle Aus, et Kuressaare–Tallinna liini nr 527 lõpp-peatuse üleviimist bussijaamast sadamasse soovib 40 protsenti tema 20-kohalise liinibussi reisijatest, kirjutab Saarte Hääl.

Esmaspäeval või pühapäeval tahaks otse sadamasse sõita lausa 80 protsenti reisijatest, kinnitas Aus. Ükski Saaremaalt startinud liinibuss praegu sadamasse ei sõida, küll aga peatub sadamas näiteks Pärnust tulev liinibuss.

Kõige esimestena hakkasid sadamasse sõitmisest rääkima Saaremaad külastavad või siin elavad soomlased, kes ei ole huvitatud pealinna piraattaksode küsitud röövelliku hinna maksmisest.

Kalle Bussid OÜ juhi sõnul on ta tähele pannud, et Saaremaalt käib välismaal tööl igasuguses eas mehi ja naisi. Reisi ajal kuuleb inimeste käest, miks nad välismaal töötavad ja kuidas neil seal läheb. Enamasti on inimesed vähemalt palgaga rahul, ehkki nii mõnelegi neist on välismaal töötamine sundvalik.

«Noored ei tule muidu üldse omadega välja, siinsete palkadega pole neil võimalik liisinguid maksta ega midagi,» märkis Aus. Valdavalt käivad välismaal töötavad inimesed kodus kahe nädala või kümne päeva tagant, väga pikaks perest eemalolek reeglina ei kujune.
Samas on paljud endised regulaarsed koduskäijad Ausi sõnul nüüdseks ka oma pere välismaale kaasa võtnud ning bussis neid enam eriti sageli ei kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles