Raskes seisundis haiged võidakse edaspidi viia ravile Rootsi tipphaiglasse

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi operatsioonisaal.
PERHi operatsioonisaal. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja-Eesti Regionaalhaigla allkirjastas täna Karolinska ülikooli haigla ja Stockholm Care AB-ga ühiste huvide kokkuleppe. Muuhulgas lepiti kokku, et kui Eestis pole võimalik raskes seisundis patsiendile abi anda, pakutakse võimalust suunata ta Karolinska ülikooli haiglasse.

Tegemist on esimese leppega, mis loob ühenduse Eesti ja Skandinaavia tervishoiusüsteemi vahel. Osapooled leppisid kokku teha koostööd patsientide ravikorralduse, telemeditsiini lahenduste, tervishoiuteenuste ekspordi, haiglajuhtimise, meditsiinispetsialistide täiendõppe ning teadustöö alal.

Seekordsete kohtumiste käigus täpsustavad haiglad konkreetseid tegevusi viies valdkonnas – hematoloogias, seedetraktikirurgias (fookus vähiravil), neurokirurgias, intensiivravis ja transplantatsioonikorralduses.

«Koostöö raames on meie haigla arstidel võimalik vajadusel operatiivselt konsulteerida keerulisi ravijuhtusid Karolinska kolleegidega, kasutades näiteks telemeditsiini lahendusi,» kirjeldas regionaalhaigla juhatuse liige haigla ülemarst Sergei Nazarenko.

«Oleme kokku leppinud ka selles, et kui Eestis pole võimalik raskes seisundis patsiendile abi anda, siis saame patsiendile pakkuda võimalust suunata ta ravi jätkamiseks Karolinska ülikooli haiglasse. Samuti on edaspidi võimalik küsida Karolinska tohtritelt teisest arvamust,» lisas ta.

Koostööd nähakse ka täiendõppe ja teadustöö valdkonnas. Regionaalhaigla spetsialistid saavad tulevikus võimaluse viibida Karolinskas täiendõppel ning Karolinska ülikooli haigla konsultante kaasatakse teadustööde juhendamisse.

Karolinska ülikooli haigla on tunnustatud meditsiinikeskus, olles üks meditsiiniteaduste ja patsiendi ravikorralduse eestvedajaid Skandinaavias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles