Facebook küsib võõrale inimesele sõnumi saatmise eest raha

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja foto.
Lugeja foto. Foto: Ekraanitõmmis

Võõrale inimesele kirjutada soovinud Tarbija24 lugejalt küsis Facebook 30 senti. Sõnumi eest tasumine kinnitab Facebookile, et tegu ei ole rämpspostiga, mis on suhtlusportaalis keelatud.

Facebook katsetab uut skeemi - sõnumi saatmise eest küsitakse raha kui adressaat ei kuulu inimese tutvusringkonda, kirjutab Sky News. Kõrgemat tasu küsitakse neilt, kes soovivad ühendust võtta kuulsusega. Võõrale inimesele kirjutada soovinud Tarbija24 lugejalt küsis Facebook 30 senti.

Muidu on saanud võõrastele kirju saata tasuta, kuid need võivad sattuda kausta nimega «Teised», kuhu enamasti suunatakse rämpspost.

Skeemi testis Facebook Ameerikas juba eelmise aasta lõpus ning uuendusse suhtuti positiivselt. «Sõnumite eest maksmise süsteem  on loodud selleks, et vältida spämmi. Me testime erinevaid sõnumite hindu ka Suurbritannias ja teistes riikides, et välja selgitada optimaalne hind. Hinnad on testimisel, need ei ole kivisse raiutud. Avaliku elu tegelastele sõnumi saatmise hind kujuneb jälgijate arvu põhjal,» rääkis Sky News uudistele Facebooki kõneisik.

Suurbritannia väljaanne The Independent kirjutab, et kasutajad saavad maksta sõnumi eest krediit- või deebetkaartiga, kuid alla 18-aastased sõnumi eest tasuda ei saa. Näiteks nendelt, kes tahtsid sõnumit saata briti sportlasele Tom Daleyle või muusikule Snoop Doggile küsiti 12 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles