Tihemetsa kutsub rohevahetusele

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsataimed.
Kapsataimed. Foto: Henn Soodla

Laupäeval, 23. mail algusega kell 9 korraldavad Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa õppekoha õpetajad-töötajad ja kohalikud aiandushuvilised Tihemetsa alevikus rohevahetuse päeva.


Üritustel vahetatakse omavahel või antakse ära oma aia või kodu ilu- ja tarbetaimi, pistikuid, seemneid, sibulaid ja juurikaid. Vahetusplats on koolimaja kõrval asuv parkla, vihma korral varjutakse aga söökla ruumidesse.



Vahetuspäeva korraldamisel on kaks põhireeglit: rohevahetus on tasuta, st osalejad võivad kaasavõetud taimi, paljundusmaterjali ja aiatarbeid vahetada või ära anda; rohevahetusel võib oma taimi müüa ainult rohevahetust korraldav või oma pinnal võõrustav taimekasvataja või ettevõte, kuid seda tehakse kokkuleppel aiaklubiga.



Rohevahetuse korraldajad õpetavad veebilehel

http://aiaklubi.ee

, kuidas vahetusele taimi, seemneid, pistikuid, sibulaid-juurikaid ja aiatarbeid tuua.



Idee korraldada rohevahetus tekkis Maakodus ilmunud artikli põhjal (

http://aiaklubi.ee

) rohevahetustest, mis kutsus korraldama säästuajale sõbralikke sulle-mulle-tüüpi taimevahetusi.



Metsandusõpetaja Kaja Hiie, Vaiga Lill, Malle Kruusamägi, Erna Gross, Sirje Õismaa ja Virve Len moodustasid korraldusgrupi, et tuua MTÜ Eesti Aiaklubi 2007. aastal algatatud aia- ja taimehuviliste kokkusaamiste roheliste vahetuste traditsioon Tihemetsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles