Saksa lambakoer mugavale inimesele ei sobi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa lambakoer.
Saksa lambakoer. Foto: Ove Maidla / Postimees

Saksa lambakoera võtnud inimene peab temaga iga päev pikalt tegelema, et koer ülepea ei kasvaks.

«Selleks, et sakslasega  tegelda, on vaja minimaalselt kaks tundi päevas,» rääkis Põhjarannikule üheksa-aastase saksa lambakoera omanik Nikolai, kes on aidanud ka teistel koeri koolitada.

Saksa lambakoer elab keskmiselt 13 aastat. Korrutage 4745 päeva kahega ja te saate 9490 tundi. Kas olete selleks valmis? Kui ei, jätke saksa lambakoer võtmata, sest vastasel juhul – kui koer kassi kombel päev läbi diivanil magada lõõskab – tuleb teil olla valmis ebameeldivusteks.  «Pehmelt öeldes kasvab sellisest koerast mitte just eriti tark koer,» nendib mees.

«Saksa lambakoer on kõige suurem töömurdja,» tõdeb Kohtla-Järve kennelklubi juhataja Silvi Kupinskaja, kes peab kasvõi ühe saksa lambakoera välja õpetanud inimest valmis koerakoolitajateks.

Saksa lambakoera peetakse ekslikult  valmis valvekoerteks. Milleks maksta turvafirmale, kui sul on olemas suur, hirmuäratavate kihvadega loom, kelle saab panna uhke maja juurde ketti, lükata talle kord päevas kausi nina alla ja ta sinna aastateks unustadagi?

Nikolai sõnul nõuab koerast valvekoera tegemine spetsiaalset väljaõpet. «Ilma selleta teeb ta ainult palju lärmi, kuid neid, kes koeri natukenegi tunnevad, see ei heiduta.»

Kas koeral on eeldused saada koduvalvajaks või teraapiakoeraks või jäljeajajaks, oskab kogenud silm ära öelda juba siis, kui kutsikal on vanust vaid paar kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles