Neste: kõik meie kütused sisaldavad lisaaineid üle 15 aasta

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste bensiinijaam.
Neste bensiinijaam. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Neste kinnitusel sisaldavad kõik nende jaamades müüdavad mootorikütused juba aastaid lisaaineid.

«Kütustes sisalduvaid lisaaineid Neste jaamades täna eraldi ei reklaamita, kuna need on olnud Neste kütuste loomulikuks koostisosaks juba aastaid. Samuti ei küsi me lisaainetega kütuste eest kõrgemat hinda,» kinnitas Neste jaemüügijuht Kristi Pari.

Neste bensiinides sisalduv lisaaine hoiab Pari kinnitusel auto mootori ja toitesüsteemi puhtana. Diislikütus sisaldavat aga spetsiaalset mootorit korrosiooni eest kaitsvat ja määrimisomadusi parandavat lisaainet

«Tänu lisaainele ja kõrgemale tsetaanarvule paraneb külmkäivitus ja väheneb käivitamisel tekkiv nn «valge suits». Mootor töötab vaiksemalt. Samuti põleb diislikütus paremini, mis vähendab heitgaaside hulka,» selgitas Pari.

Ka Alexela müügiarendusdirektor Aivar Räim kinnitas, et kõik Alexela ketis müüdavad kütused sisaldavad lisaaineid, mis parandavad mootori tööomadusi ja aitavad säilitada heitgaaside madalat taset.«Alexela poolt ei ole lisaainetega kütused maksustatud kõrgemalt.»

Täna teatas Statoil, et kõik nende kütused sisaldavad tänasest lisaaineid, mis võimaldavad vähendada kütusekulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles