Uued tooted: pruulitud kali, pitsiline Šveitsi juust ja hapukapsasupp

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsiline Šveitsi juust.
Pitsiline Šveitsi juust. Foto: Valio Eesti

Mitu ettevõtet teatab taas uutest toodetest: Saku Õlletehas toob turule pruulitud kalja, Valio Eesti pitsilise Šveitsi juustu ning Põltsamaa Felix hapukapsasupi sealihaga.

Alates maikuust jõuab kauplustesse naturaalne linnastest kääritatud Saku kali. Saku kali järgib traditsioonilist valmistamismeetodit, on leivase maitse ja pisut magusa alatooniga. Traditsioonilise käärimismeetodi tõttu sisaldab jook pisut käärimisprotsessis tekkivat alkoholi, kuid vastavalt jookidele kehtivale liigitusele on tegemist mittealkohoolse joogiga.

«Usume, et üks tähtsamaid omadusi kalja puhul on ehe maitse ja naturaalsus,» lausus Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm. «Kuigi poes on saada palju kaljanimelisi jooke, siis enamik neist on kalja maitsega limonaadid ning vaid mõni üksik naturaalselt kääritatud jook linnastest tehtud virdest.»

Saku kalja toodetakse nii 0,5-liitrises purgis kui ka liitrises plastpudelis. «Purkides joogid on ostjate seas üha enam populaarsed nii Eestis kui ka teistes riikides, näeme seda trendi enda toodete ostmisaktiivsuse pealt,» lisas Ärm.

Aprilli lõpus saabub Eesti poelettidele 250-grammises väikepakendis ka Valio Eesti toodetud Lacey Swiss juust. Võru juustumeistrite eestimaisest piimast valmistatud toode, mis on arendatud välja Ameerika turu jaoks, osutus sealsetes delikatesspoodides menutooteks.

«Lacey Swiss on Ameerikast pärit juustutüüp, mille eripäraks on tema tekstuur – lacey tähendabki tõlkes «pitsiline»,» kommenteeris Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin ja lisas: «Oma magus-mõrkja maitse poolest meenutab Lacey Swiss eelkõige Emmentali tüüpi juustu, samas struktuurilt on ta lähedane pigem Atleedile.»

Juust sobib ka terviseteadlike tarbijate toidulauale, sest lisaks uudsele maitsele ja tekstuurile on Lacey Swiss juustul ka tavajuustust väiksem rasva- ja soolasisaldus, lisaks sisaldab juust organismi kudede taastootmiseks vajalikku A-vitamiini.

Võrus valmistatavat Lacey Swissi on siiani müüdud peamiselt New Yorki ja Bostoni delikatessipoodides. Eesti turul on Lacey Swiss müügil ka lahtise juustuna suuremate  poodide juustulettides.

Eesti toiduvalmistaja Põltsamaa Felixi supiklassika sarja lisandus Põltsamaal hapendatud kapsaid sisaldav Felix Hapukapsasupp suitsulihaga.

«Hapukapsasupp on eestlastele hästi tuntud ja suitsulihaga valmivat versiooni võib lausa meie supiklassikaks lugeda,» põhjendas uue supi turuletoomist ettevõtte turundusdirektor Marek Viilol. Viilol lisas, et supp on koduse maitsega, toitev ja maitseb iseäranis hästi serveerituna hapukoore ja tumeda leivaga.

Nagu kõik teised Felixi purgisupid, on ka hapukapsasupp naatriumglutamaadivaba. 530-grammise Felixi Hapukapsasupi soovituslik jaehind on 1,95 eurot. Ühest purgist saab neli supiportsjonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles