Tüdruku vale suunas kassi otsijad Karksi-Nuiast Jõhvi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pätu on oma nime teadev kaheksakuune kassipreili. Sale kiisu, kelle kõhu alaosas on veidi enam kui kuutagusest steriliseerimisoperatsioonist arm, läks kaduma Karksi-Nuias.
Pätu on oma nime teadev kaheksakuune kassipreili. Sale kiisu, kelle kõhu alaosas on veidi enam kui kuutagusest steriliseerimisoperatsioonist arm, läks kaduma Karksi-Nuias. Foto: Erakogu

Karksi-Nuiast läks aprilli keskel kaduma hall kass Pätu. Facebooki teatest juhindudes otsiti teda nädalapäevad Jõhvist. Siis selgus, et jutt kassi auto peale võtmisest ja Ida-Virumaale viimisest oli koolitüdruku halb nali, ning Pätu on ikka kadunud.

Pärast seda, kui Airika Kangro oli Facebooki üles riputanud teate, et 11. aprilli hommikul läks Karksi-Nuias ärimaja-lasteaia-kooli piirkonnas kaduma kaheksakuune emane väikest kasvu hallikas kass Pätu, sai ta ühelt neiult teate, et kass olevat auto peale võetud ja Jõhvi viidud, kuid seal põgenes ta akna kaudu.

«Jõhvi looga on nüüd nii palju selge, et see ei osutunud õigeks. See oli 11-aastane tüdruk, kes tegi halba nalja. Ta tunnistas lõpuks üles,» ütles Kangro. Ta sõnas, et see oli

ääretult rumal ja alatu tegu, sest selle aja, mille otsijad kulutasid Ida-Virumaal valejälgedel, oleksid nad võinud ära kasutada Karksi-Nuias.

Tüdruk oli Pätu omaniku sõnutsi kindlalt väitnud, et loom oli tema käes Jõhvis, ja kuigi perele tundus see variant algul kahtlane, oskas neiu kas siis kobamisi või lihtsalt juhuse tahtel päris hästi kirjeldada, kust ja kuidas ta kassi kaasa oli võtnud.

«Nädal aega tegi ta lihtsalt lolli nalja,» nentis Airika Kangro. Lõpuks ei vastanud tüdruk enam kirjadele ning Kangrol tuli teda otsida kooli ja klassijuhataja kaudu.

Kassiomaniku sõnutsi oli neiu alles pärast klassijuhatajaga ühenduse võtmist üles tunnistanud, et looma ei olnud tema käes ning kogu jutt tulnud sellest, et tal olevat olnud lihtsalt lollitamise isu.

Praegu jääb Kangrol vaid tõdeda, et tänapäeva lapsed tegelevad arvuti taga kummaliste asjadega. See, et keegi niisugust nalja teeb, oli tema perele väga üllatav.

«Hästi paljud on loomi otsides Facebookist ju abi leidnud,» märkis Kangro ja rääkis, et temalgi oli aasta algul oma Alaska malamuudiga positiivne kogemus. «Koer läks jooksu. Jagasime otsimiskuulutust. Keegi teine nägi koera ja tegi pilti. Nii jõudsidki kaks teadaannet omavahel kokku ja saime koera ruttu tagasi.»

Ka kassi kadumise teate peale on endast märku andnud hoolivad inimesed. Näiteks kirjutas keegi, et oli Pätu-taolist kiisut näinud Viljandi loomade varjupaigas, ja uuris, kas pere on sealt küsinud. Varjupaigaga ollakse kontaktis ning seal Pätut pole.

Päevast, mil Pätu trügis toauksest välja ja tegi sööstjooksu õue, on möödunud juba peaaegu kaks nädalat.

«Ta oli varem ka õue trüginud, aga poole tunni jooksul tagasi tulnud,» lausus omanik. «Loodame, et ta on ikka Karksi-Nuia lähedal.»

Üldiselt on Pätu toakiisu, mistap on võimalik, et ta kössitab kusagil varju all ega julge või oska koju tagasi tulla. Samas ei välistanud omanik, et keegi on ula peal oleva kassi enda juurde hoiule võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles