Sülekoertega toidupoes ostlejad häirivad teisi kliente

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa kliente arvab, et sülekoerad võiks siiski autosse või koju jätta.
Osa kliente arvab, et sülekoerad võiks siiski autosse või koju jätta. Foto: SCANPIX

Kliendid nurisevad internetifoorumites, et noored naised kipuvad oma sülekoerakesi toidupoodi kaasa võtma. Kui paljudes poodides on sülekoertega ostlemine siiski lubatud, siis näiteks Selverisse ja Maximasse ei tohi isegi mitte sülekoeraga tulla.

Kuigi kaupluste ustel on sildid, mis keelavad koertega sisenemise, jääb nii mõnelegi arusaamatuks, kas siis sülekoertega võib oste sooritada või mitte. Koerakesega toidupoes viibimist peetakse ebahügieeniliseks ja mõneti häirivaks. Kõige enam kannatavad seetõttu aga koera karvade suhtes allergilised kaasostlejad. Prisma ja Rimi kauplustesse ning Kaubamajja võib sülekoertega tulla, kui koer kenasti kotis püsib. Ent Selverisse ja Maximasse ei tohi isegi mitte sülekoeri kaasa võtta.

«Meie kauplustesse ei tohi tulla koos koeraga, ka sülekoeraga, eelkõige hügieenikaalutlustel, aga ka seetõttu, et paljud kliendid kardavad koeri,» tõdes Selveri pressiesindaja Annika Vilu. «Me ei tee küll sellekohast statistikat, kuid mõned kliendikaebused reegli eiramise kohta oleme saanud,» märkis ta.

Koertega ei saa paraku sisse ka Maxima kauplusesse. «Inimesed ei kipu seda keeldu eirama. Meenub ainult üks kord, kui sülekoera omanik meilt selle kohta aru on pärinud, aga ka see juhtum jääb aastate taha. Nii koeraomanikud kui ka muud kliendid teavad kauplustes kehtestatud reegleid hästi ja austavad nii teisi kliente kui hügieeninõudeid ja siin tuleb erimeelsusi ette ikka väga harva,» rääkis Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Prisma kauplustesse on lubatud siseneda pimedate juhtkoertel ning samuti on lubatud kauplusesse kaasa võtta sülekoerad, kes on kaupluses viibimise ajal käekotis. «Meil ei ole aga lubatud lahtiselt jalutava või kaelarihma otsas oleva koeraga poes ringi jalutada, ammugi ei ole lubatud koerte transport ostukärudes ja –korvides,» rääkis Prisma pressiesindaja Kadri Lainas. Üldiselt selletaolisi rikkumisi Prisma kauplustes väga palju ei esine.

Ka Kaubamajja võib sülekoerad kaasa võtta. «Pisikeste koerte puhul ei tehta tööstuskauba poolel ka suurt numbrit, kui koer korraks rihma otsas põrandal jookseb ja on täielikult omaniku kontrolli all. Küll aga võib see häirida teisi kliente, seega päris ringi jalutada koertega Kaubamajas siiski ei või ja oleme palunud koer sülle võtta,» selgitas Kaubamaja turundusdirektor Anne-Liis Ostov.

Kaubamaja uksel on küll koeri keelav silt, kuid see on mõeldud siiski suurtele koertele, keda ei ole lubatud ka rihma otsas kaasa võtta. Selle reegli eiramisega Kaubamajas probleeme ei ole.

«Selliselt nagu ka mujal maailmas see toimib, pole me keelanud väga väikeste sülekoertega kliente oma kauplusesse,» ütles Rimi pressiesindaja Katrin Bats. «Mõeldes teistele klientidele, oleme siiski palunud, et sülekoer oleks kotis või kliendi süles ning sellest reeglist peetakse suhteliselt kenasti kinni ning suuremaid probleeme meil seetõttu esinenud pole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles