Uuring: maapiirkondade elanikud saavad rohkem postipakke

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil pakiautomaat.
Pildil pakiautomaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

TNS Emori uuringu kohaselt on Eestis viimasel kahel aastal kahekordistunud pakiautomaatide kasutamine. Keskmisest enam pakke saavad maapiirkondade inimesed, vähem aga tallinlased.

TNS Emori uuringust selgub, et kui 2010. aasta detsembris jõudis kõikidest saadetud pakkidest vaid 14 protsenti pakiautomaati, siis 2013. aasta jaanuaris juba 27 protsenti.

Keskmine eestlane saab aastas viis postipakki, ent piirkonniti pakiautomaatide kasutus erineb. Kui pealinlased saavad aastas keskmiselt 3,4 pakki, siis väikelinna- ja külade elanikeni jõuab keskmiselt 6,1 pakki.

SmartPOSTi juht Risto Eelmaa selgitas erisuste tagamaid: «Kui suurte linnade elanike kasutada on kaubanduskeskuste võrk, siis pisemates kohtades on lihtsam tarbida e-kaupmeeste teenuseid, kui kulutada aega ja raha kaugele sõitmiseks.»

Itella SmartPOSTi pakimahtudel tuginevate andmete kohaselt on pakisaajaid arvuliselt siiski kõige rohkem kolmes suuremas maakonnas – Harjumaal, Tartumaal ja Pärnumaal.

Eesti Posti pressiesindaja Inge Suderi sõnul tõusis maapiirkondade postkontorites pakkide väljastamine mullu võrreldes 2012. aastaga pea 20 protsenti ja seda eelkõige e-poodidest tellitud kaupade arvelt.  «See näitab, et  maapiirkondade elanikud tellivad e-poodidest aktiivselt kaupu ning see on kasvav trend,» lausus Suder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles