Poriste saabastega lapsed määrivad ostukärusid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri kauplustesse ülesriputatud plakat näitab, kuidas on turvaline last ostukärus hoida.
Selveri kauplustesse ülesriputatud plakat näitab, kuidas on turvaline last ostukärus hoida. Foto: Selver

Kauplused on sunnitud juhtima lapsevanemate tähelepanu tõsiasjale, et lapsi ei tohi jalgupidi ostukärudesse paigutada. Lisaks ohtlikkuse aspektile on lastel tihti ka porised saapad, mistõttu peab järgmine klient oma kaubad juba musta kärusse tõstma.

«Taoline teguviis on lapsele ohtlik, kuna lapse kukkumised ja vigastused on sellise sõidu puhul väga kerged tulema,» ütles Prisma pressiesindaja Kadri Lainas ja lisas «Väga oluline on ka hügieeniküsimus. Oma kodus me ju söögilauale välisjalanõudes last seisma ei paneks?» 

Lainase sõnul on ostukärud mõeldud eelkõige siiski kauba, muuhulgas ka toidukauba mugavamaks transpordiks ning lapsed tuleks paigutada ostukärudes selleks ette nähtud istmetele. Nii on lapsele turvalisem ja samuti kõikidele poekülastajatele hügieenilisem.

Eestis pole küll ühtegi traagilise lõpuga juhtumit olnud, aga mõistlik oleks neid ennetada, leidis Selveri pressiesindaja Annika Vilu. Seetõttu võib Selveri kauplustes kuulda ka aeg-ajalt raadioklippi, mis manitseb vanemaid lapsi kärus mitte sõidutama.

«Lisaks ohtlikkuse aspektile on lastel tihti ka porised saapad ning paraku peab järgmine klient oma kaubad juba musta kärusse tõstma. Kärusid pestakse küll regulaarselt, kuid iga kliendi järel me seda ei tee,» tõdes Vilu, kelle sõnul saab väikesed lapsed tõsta istuma käru spetsiaalsesse istmesse ning pisut suuremad lapsed saavad sõita autokärus.

Ka Rimi kauplustes juhitakse aeg-ajalt lapsevanemate tähelepanu sellele, et lapsed ei tohiks ostukärus püsti seista, kuna see võib nad ohtu seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles