Üleskutse: asjatundmatud müüjad ehituspoes

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeval on ehitus- ja remondimaterjalid väga spetsiifilised ning seetõttu peavad müüjad oma kaupa hästi tundma.
Tänapäeval on ehitus- ja remondimaterjalid väga spetsiifilised ning seetõttu peavad müüjad oma kaupa hästi tundma. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui veel mõni aasta tagasi oskasid ehituspoe müüjad ostjatele ka nõu anda, siis nüüd ei ole mitme inimese kinnitusel  mõtet neid üldse tülitadagi. Midagi asjalikku vastuseks nagu nii ei kuule.

Hea Tarbija24 lugeja, millised on sinu kogemused ehituspoe müüjatega. Millise poe teenindajaid sa kiidaksid ja keda laidaksid?

«Mina küsin nõu ainult kahes poes, üks on Kemira esinduspood, kus on alati asjatundjad tööl olnud, ja teine on Espak. Selle poe keskealised naised teavad täpselt mida neil on ja kust seda leida. Teiste poodide noortest müüjatest käin kaarega mööda, sest nende tülitamine pole vaeva väärt,» rääkis üks Tallinnas elav majaomanik.

Kogenud ehitusmehe sõnul olid veel mõne aasta eest ehituspoes võimalik asjalikku nõu saada, kuid viimastel aastatel see enam kahjuks nii ei ole. «Lähed küsid vastava osakonna infoletist midagi ja sulle öeldakse pilku tõstmata, et seda ei ole. Esimesel paaril korral läksin teise poodi, et äkki seal on. Aga üks kord jäi pilk riiulile pidama, vajalik asi oli kenasti olemas, ainult müüja seda ei teadnud. See ei ole ühe poe probleem, vaid kõigi. Ehituspoe müüjad lihtsalt ei tunne oma kaupa ja ei tea, mida nad müüvad,» oli ta tõre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles