Nõo Lihatööstusesse sattunud hobuseliha segane teekond

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti turul müüdav parmesanivorst, millest leiti hobuseliha.
Läti turul müüdav parmesanivorst, millest leiti hobuseliha. Foto: Nõo Lihatööstus

Nõo Lihatööstuse hobuselihaskandaali on segatud salapärane Ungaris elav lihaärimees ning Prantsusmaa suurim sealihatööstus.

Nimelt müüs Ungari ettevõte Co & Co Kft, mis kuulub Hollandi päritolu Ungari ettevõtjale Willy Daniel Cohenile ja Prantsusmaa suurtööstusele Cooperl Arc Atlantique, mullu novembris Nõo Lihatööstusele veiselihapartii, millest valmistatud vorstidest avastati hobuseliha, kirjutas Äripäev.

Ungari ettevõte tarnis selle liha omakorda kahest Itaalia ja Iirimaa tapamajast, kus mõlemas toodeti mullu ka hobuseliha. Nendest ühes, Itaalia Naba Carni tapamajas, toodetakse ettevõtte kodulehe andmetel ainult hobuseliha. Teine, Iirimaa perefirma Ballon Meatsi tapamaja, lõpetas kohaliku meedia andmetel hobuseliha tootmise selle aasta alguses, kuna kliendid muutusid Euroopat tabanud hobuselihaskandaali tõttu närviliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles