Vaata, kui sageli pestakse kauplustes toidukorve ja -kärusid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi korve pestakse regulaarselt, on nad tihti ikka määrdunud.
Kuigi korve pestakse regulaarselt, on nad tihti ikka määrdunud. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kuigi ostjate arvates on poodide ostukärud aeg-ajalt räpased, siis poekettide kinnitusel puhastatakse neid regulaarselt.

«Kärusid ja korve puhastatakse igapäevaselt ning selle eest vastutab kärudega tegelev teenindaja,» kinnitas Selveri pressiesindaja Annika Vilu. Ta lisas, et vastavalt vajadusele pestakse nii kärusid kui ka korve kaupluses survepesuriga ning lisaks tehakse mõned korrad aastas korvidele ka spetsiaalset süvapuhastust.

«Kui kärumehed igapäevaselt kärusid ja korve kokku korjavad, siis nad jälgivad ka kärude puhtust ning korjavad kõrvale need kärud, mis kasimist vajaksid,» rääkis Prisma pressiesindaja Kadri Lainas. Ta kinnitas, et lisaks tehakse kõikidele korvidele ja kärudele regulaarselt süvapesu.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul pestakse korve üks kord nädalas. «Korvide puhastamiseks on spetsiaalne ruum ning selleks kasutatakse spetsiaalseid puhastus- ja desinfitseerivaid vahendeid,» rääkis Erilaid.

Rimi ostab ostukorvide ning -kärude puhastamise teenust sisse, lisaks puhastatakse neid ka regulaarselt kaupluste töötajate poolt. «Kassa- või teenindusjuhid sorteerivad iga päev määrdunud korvid välja ja saadavad pessu. Pesu toimub vastavalt kaupluse võimalustele kas käsitsi vee ja pesuvahendiga või nõudepesumasinas. Võib öelda, et iga päev läheb mingi osa korve pessu,» rääkis Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

Tallinna Kaubamaja Toidumaailma ostukorve peseb koristusfirma regulaarselt. «Päeva jooksul jälgitakse, et need ei oleks määrdunud, kuigi (kleepivaid) õnnetusi võib ikka ette tulla,» ütles Kaubamaja pressiesindaja Anne-Liis Ostrov.

«Ostukorve pestakse jooksvalt ja vastavalt vajadusele kas või iga päev,» kinnitas Stocmanni turundusjuht Erica Järv. Neid peseb  kaubamajale puhastusteenust pakkuv firma kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles