Külmapealinn saab oma küüslaugukommi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk.
Küüslauk. Foto: Caro / Scanpix.

Tuleval nädalal algavatel Jõgeva linna päevadel esitletakse «Külmalinna küüslaugukommi», mille tootmise idee algatas meelelahutusettevõtja ja küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak.


Aimar Pihlaki sõnul on küüslaugukomm küüslauguküüne sarnane asortiikompvekk küüslaugumaitselise linnupiimatäidisega.

«Möödunud aastal tekkis idee hakata valmistama Jõgeval küüslaugusuppi. Praeguseks on külmalinna küüslaugusupist saanud üks poulaarsemaid roogasid Jõgeval. Tänavu mõtlesin, et võiks midagi küüslauguainelist pakkuda ka maiasmokkadele ja nii see kompveki idee tuligi,» ütles meelelahutusettevõtja.

Küüslaugukommi väljanägemise ja kuju valis välja Jõgeva avaliku elu tegelastest koosnev komisjon. Maiustust hakkab valmistama Põlvamaa firma Kõlleste Kommimeistrid.

Jõgeva linna päevade ajal avatakse Jõgeva kesklinnas Pihlaku sõnul ka kartuli-küüslaugu köök, kus saab proovida erineva maitsega küüslaugutoite. «Küüslaugu-kartuliroogade menüüsse võtmisel pidasime silmas ka eesmärki propageerida Jõgeva Sordiaretuse Instituuti kui ühte kartuli aretamise ja kasvatamise keskust,» ütles Aimar Pihlak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles