Hinnatõus tõi söögikohtadele rekordkäibe

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaka mõis.
Põhjaka mõis. Foto: Erakogu

Eesti söögikohtade käive on üllatuslikult hüpanud kõigi aegade kõrgeimale tasemele, mille taga on toidukohtade omanike hinnangul eelkõige hinnatõus. 

 Statistikaameti andmetel tõi 2012. aasta kolmas kvartal Eesti söögikohtadele kõigi ­aegade suurima müügitulu – 96,5 miljonit eurot. Masueelseks tipuks kujunes 2007. aasta neljas kvartal 83,6 miljoni euroga, kirjutab Äripäev.

Restorani Kolm Sibulat omanikeringi kuuluva Jana Zaštšerinski sõnul ei tähenda see külaliste äkilist juurdevoolu. Ka Kolme Sibula käibenumber on kasvanud, aga seda hinnatõusu tõttu. «Kindlasti muutusid mõned numbrid. Käibele need kolossaalset mõju ei avaldanud, aga midagi on siiski näha ja tunda,» sõnas Zaštšerinski. Seega on külastaja lihtsalt hinnatõusu alla neelanud.

Ka Põhjaka mõisa üks omanikest Märt Metsallik ütles, et rekordnumber tuleb ilmselt hinnatõusust. «Meil on igal aastal külastajaid rohkem. Ei oska öelda, et just eelmine aasta oleks eriline olnud.» Ta lisas, et kasum ilmselt ei suurene.

Loe lähemalt ajalehest Äripäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles