SEB tõstab hoolega pangaautomaate ümber

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat ja sularaha.
Pangaautomaat ja sularaha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kliendid kurdavad, et SEB pank vahetab muudkui sularahaautomaatide asukohti või võtab need hoopis maha kohtadest, kuhu oleks autoga väga hea ligi pääseda.

SEB läheneb sularahaautomaatide võrgustiku arendamisele kogukonnapõhiselt, see tähendab, et SEB pakub tasuta sularahateenust piirkondades, kus elab või mida külastab regulaarselt 1500 aktiivset klienti päevas, põhjendas SEB panga kommunikatsioonijuht Silver Vohu.

«Mõistan, et klientidel on välja kujunenud lemmikautomaadid, kust nad on harjunud raha võtma ning iga selline muudatus võib loomulikult pahameelt tekitada,» nentis Vohu. Et inimestel oleks muudatustega lihtsam harjuda, pannakse sularahaautomaatidele mõneks ajaks peale teade, kuhu see järgmisena liikumas on.

«Oleme tänavu mitmeid automaate ümber tõstnud n-ö maja- või keskusesiseselt, et need oleksid klientidele mugavamalt leitavad ja kasutatavad, näiteks on sularahaautomaadid ümber tõstetud uude kohta Balti jaamas ja Pirita Selveris,» rääkis Vohu.

Märtsikuu lõpus sulges SEB Liivalaia tänaval asunud sularahaautomaadi, paludes klientidel kasutada lähedal asuvat Stockmanni kaubamaja automaati. Vähem kui kuu aega tagasi sulges SEB Viru hotellis olnud automaadi, kuna teine selline asub vaid 50 meetri kaugusel Viru keskuses.

SEB on paljudes kohtades hoidnud automaate ka paralleelselt – sees moodne sisse- ja väljamakse automaat ja väljas tavaline väljamakse automaat – kuid sellisel juhul on väljas oleva automaadi kasutatavus vähenenud sedavõrd, et seda pole olnud mõttekas enam pidada.

Seega likvideeritigi hiljuti mõned sularahaautomaadid kaubanduskeskuste, Ülemiste ja Pirita Selveri ning Viimsis asuva Säästumarketi küljest.

«Kuna valdav enamus SEB kliente otsib automaati kaubanduskeskuse seest, siis otsustasime laiemat valikut sularaha teenuseid pakkuda just seal, kus on tagatud ka automaadi tõrgeteta töötamiseks vajalik stabiilne temperatuur,» põhjendas Vohu, kelle sõnul ei ole aga kindlasti nende eesmärgiks liiklusvahendiga klientidele ebamugavusi valmistada.

Vohu kinnitusel teeb pank automaadipargi uuendamiseks vajalikku võrgu optimeerimist dubleerivate automaatide arvelt ehk teenused jäävad klientidele kõikides senistes piirkondades alles.

Kallis rendihind

Samalaadne n-ö parima lahenduse otsimine käib kogu Eestis. Põhimõte on aga Vohu sõnul kõikjal sama – ühtegi seni teenindatavat piirkonda nad sularahateenusest ilma jätta ei plaani.

Vohu sõnul pöörduvad inimesed tihti nende poole ettepanekutega, kuhu võiks mõne uue pangaautomaadi üles panna. Väljapakutavad asukohad on sageli väga head, kuid siinkohal peab arvestama ka rendihindasid. «Koht võib küll hea ja populaarne olla, kuid rendihind meie jaoks jällegi liiga kõrge,» selgitas Vohu.

SEB tõstab pangaautomaate ümber jooksvalt. Seda, millistes kohtades järgmisena sularahaautomaadid kaovad, ei osanud Vohu veel öelda.

Nutitelefonide kasutajatele on abiks SEB mobiilipanga rakendus, mis arvutab meetri täpsusega välja, millised SEB automaadid on kõige lähemal ning pakub ka juhise, kuidas nende juurde autoga või jala jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles