Vaata, millised on Eesti parimad söögikohad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammkarp restoranis Dominic.
Kammkarp restoranis Dominic. Foto: Toomas Tatar

Programm Eesti Maitsed valis umbes 1300 söögikohast taas välja 50 parimat. Nimekiri avaldatakse tähestikulises järjekorras, edetabeli koostavad asjatundjad sügisel.

Tänavuse 50 parima seast leiab nii viimase kolme aasta võitja, Pädaste restorani Alexanderi kui ka mulluse tippkümne: Tchaikovsky, OKO, Chedi, Põhjaka, Leib, Moon, Neh,  Bordoo ning Ribe.

«Tippude nimistusse on tänavu tagasi tulnud neli tugevat tegijat, kuid lisandus ka kaheksa täiesti uut söögikohta. Mõned nendest - näiteks Salt, Sesoon ja Kolm Sibulat - on vaid vähe aega avatud olnud, kuid on kohe ära teeninud nii suure poolehoiu, et vabade laudade leidmine on üsna keeruline,» rääkis programmi Eesti Maitsed eestvedaja Aivar Hanson. Kõik neli tabelisse tagasi pääsenud restorani ja kaheksa uustulnukat esindavad klassikalist kööki.

Praegu on nimekiri avaldatud tähestikulises järjekorras, sügisel koostavad edetabeli restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad nii Eestist kui ka välismaalt.

50 parima Eesti söögikoha nimistu

Aed
Alexander 
Ammende      
Antonius     
Bocca 
Bordoo
Chedi 
Cru 
Dominic
Egoist     
F-hoone
Gianni     
Gloria
GOSPA 
Horisont 
Kaheksa Jalga       
Kolm Sibulat      
La Bottega 
La Dolce Vita 
Leib
Lucca 
Mahedik 
Meat Market 
MEKK 
MerMer 
Moon
Neh
Neikid
Nero
OKO
Platz
Põhjaka
Polpo      
Pühajärve       
Ribe
Rucola
Salt      
Senso
Sesoon      
Sfäär
Spirit 
Supelsaksad
Tammuri 
Tchaikovsky 
Till&Kummel
Truffe
Vihula
Werner
Wicca
Ö

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles