Surnud väikelapse isa on tervishoiuameti otsusega rahul

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Märtsis ootamatult kopsupõletikku surnud aastase Karolina isa on rahul tervishoiuameti ravikvaliteedi komisjoni otsusega, mille kohaselt on pediaater  vähemalt osaliselt süüdi väikelapse surmas.

Karolina isa Andres kavatseb asja ka kohtusse viia, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Selle otsusega peab rahul olema, sest see otsus tõestas seda, et too pediaater võttis vastu väga valesid otsuseid, ravis last valesti ja põhjustas sellega lapse surma,» rääkis Andres. «Kohtuotsuse teeb kohus, aga mina taotlen seda, et see inimene ei saaks enam kedagi ravida ja omapäraseid nõuandeid kellelegi anda.»

Ravikvaliteedi komisjoni esimehe Peeter Mardna sõnul oli komisjoni otsus üksmeelne.

«Arst ei tunnetanud ohtu, mis on väiksel lapsel, kes kaalub üheksa kilo ja kellel on teist päeva kõrge palavik, kes ei joo, ei söö, kellel on kõht lahti ja kes oksendab,» rääkis Mardna. «Millegi pärast ta ei osanud seletada, ta ei tulnud arusaamisele, et siin on vaja kiiresti veebilanss taastada. Kui seda ei taastata, siis see viib hukatusliku situatsioonini, mis ka tekkis.»

«Komisjon jõudis üksmeelsele seisukohale teha ettepanek tervishoiuameti juhatajale lasta kontrollida selle arsti pädevust ja otsustada seejärel, kas peatatakse tema olemine arstide registris,» märkis Mardna.

Mardna lisas, et Eesti Vabariigis ja Euroopa Liidus võib arstina töötada ainult isik, kes on arstide registris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles