Kartul kasvas kolmemeetriseks liaaniks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amplis kasvanud kartul venis liaanina välja.
Amplis kasvanud kartul venis liaanina välja. Foto: Vooremaa

Eestlasele nii tavapärase kartulitaime puhul oleme harjunud, et selle maapealne osa mõnekümne sentimeetri kõrguseks kasvab. Põltsamaa fotopoes aga on roniv kartul.

Põltsamaal asuva Anu Foto fotograafi-klienditeenindaja Viive Palgi sõnul jäi neil tööruumis tühjaks üks lilleampel, kirjutab Vooremaa. Kõrvalasuvas kaupluses töötav proua andis head nõu ja soovitas sinna kartuli kasvama panna. Viive Palgi sõnul on sellest kartulist ootamatult saanud «kartul-liaan», mille mullapealsel osal on praeguseks pikkust juba üle kolme meetri.

Potis oleva tugiposti külge kinni seotuna saavutas lae alla kasvanud kartulitaim pikkuseks 2,30 meetrit, kuid nüüd on uuesti allapoole suunduvale taimele veel ligemale meeter lisandunud. Viive Palgi kodust toodud kartul sai mulda 16. veebruaril.

Viive Palgi ütles, et kui kartulit kasvatada soovitanud proua sai möödunud aastal oma suurest nõust, kus kartul kasvas, värske ja väga varase saagina päris korraliku pesakonna kartulit, siis neil ilmselt mingit saaki mugulate näol oodata ei ole, sest taim on kogu oma energiavaru kulutanud maapealse osa kasvatamisele.

Paar õiepunga kartulitaimele küll tuli, kuid lahti need siiski ei läinud. Anu Foto inimeste sõnul nad mingit väetist sellele kartulitaimele pannud ei ole, vaid on seda ainult regulaarselt kastnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles