Tipprestorani soovitus: mets on lähedal, korjake ja kasutage!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõisa hortikulturist Anna-Liisa Piiroja ning kolmandat aasat Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Pädaste mõisa restorani chef de cuisine Peeter Pihel
Pädaste mõisa hortikulturist Anna-Liisa Piiroja ning kolmandat aasat Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Pädaste mõisa restorani chef de cuisine Peeter Pihel Foto: Liis Treimann

Programmi Eesti Maitsed eestvedamisel hotellis Olümpia peetud seminaril «Parim põllult tipprestorani» kõnelesid Pädaste mõisa hortikulturist Anna-Liisa Piiroja ning kolmandat aasat Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Pädaste mõisa restorani chef de cuisine Peeter Pihel söödavatest taimedest

 Hortikulturisti sõnul leidub eestis 1500 taimeliiki, milles enamik on söödavad ja tasuta saadaval. «Peaksime olema õnnelikud, et Tallinna kesklinnast kõigest 25 kilomeetri kaugusel on mets, miks mitte korjata sealt taimi ja neid toiduks tarvitada,» andis Pädaste maitsevõlur nõu.

«Loodusest saab leida just paljusid sobivaid maitseid, seal on palju avastamisrõõmu,» sõnas hinnatud kokk, kelle roogade hulka kuulub näiteks põisadru consome jms. Pädaste mõisa restoranil on tänavu plaanis söödavate taimede ilma ka lasteaialastele tutvustada, koos korjata ja maitsta.

Hortikulturist Anna-Liisa Piiroja sõnul on kõige tähtam õppida vaatama, mida kuskilt korjata saab ning kindlasti arvestada ka looduse reeglitega. «Ära kunagi korja esimest taime, mida näed, ära korja ära kõiki taimi ning päris kindlasti ära kisu taime juurega välja ega vigasta seda,» kõlas taimetarga soovitus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles