Armastusega valitud õied

Tiina Kolk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võluv seade: nuppudes tulbid ja pungades toomingaoksad Shishi klaasvaasides.
Võluv seade: nuppudes tulbid ja pungades toomingaoksad Shishi klaasvaasides. Foto: Andres Haabu

Emale võiks igaüks ise kevadlilledest ja hiirekõrvul okstest kimbu kokku panna, soovitab florist Taivo Piller.
 

Tavaliselt lapsed ikka teavad, millised lilled emale meeldivad, ja kui vähegi võimalik, tasuks teda homsel emadepäeval just nendega rõõmustada.

«Kui ema ei ole orhidee- ja roosiinimene, siis valige talle lihtsad, südamelähedased lilled. Pealegi on praegu lilleseades moes nn loomulik lähenemine, mille puhul kimpu seatakse palju ühesuguseid lilli, pikkides nende vahele justkui kinnisilmi paar-kolm oksa vms,» räägib Piller.

Vaatamata hilisele kevadele valendavad-sinetavad salumetsad ja puisniidud praegu võsaülastest ja sinililledest, koduaedades pakuvad silmailu lumikellukesed, krookused, hüatsindid ja sillad ning päikesepoolsetel peenardel on õide puhkenud esimesed nartsissid ja tulbid.

Lillemüügilaudadel leidub tulpe paljudes värvitoonides valgest tumelillani, peaaegu mustani. Piller ise kingib oma emale alati tema lemmikuid –  kollakaid-oranžikaid tulpe. «Kes aga ema lemmikvärvi ei tea, sellel tasub võtta kreemikaid, pastelseid, helelillasid õisi,» mainib florist ja lisab, et emale võib lilli kinkida ka koos vaasiga.

«Muljetavaldavaks seadeks tuleks võtta palju üht liiki lilli ja sättida neid ühte või kahte anumasse. Kui näiteks tulbid selles toomingaokstega kokku sobitatud seades lahti lähevad, alles siis tuleb kimbu värvimäng välja,» osutab florist kenale kooslusele nuppudes tulpidest ja pungades toomingaokstest, mis pandud Shishi käsitööna valminud klaasvaasi.

Tänapäeval kingitakse sageli kauni ümbrismahutiga potililli. Paljusid neid, näiteks potiroose, hortensiaid, daaliaid vm võib pärast õitsemist (võimalusel) aeda istutada.
«Igale lapsele on ema armas ja seepärast võiks ka emadepäeva kimp olla pigem armas kui kallihinnaline,» rõhutab Taivo Piller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles