Öisele ostlemisele võeti kaasa ka lapsed

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemiste keskuse ostuööl jahtisid soodsaid pakkumisi sajad pered, suuremad järjekorrad olid naisteriiete poodides ja kingakauplustes.

Värviliste kilekotikestega ostlejad käivad ühest kauplusest teise, poevitriinidel ahvatlevad suured soodussildid. Lapsed käekõrval uudistatakse kella 22 ajal aatriumis toimuvat kehamaalingute šõud. Laval näitavad end särtsakad tantsijannad ning kehamaalingutesse «riietatud» mehed ja naised.

Kella 22.30 ajal on tekkinud pikemad järjekorrad nii kassades kui ka proovikabiinides, näiteks Reserved, New Yorkeri ja Montoni kauplustes. Viimases lubatakse «pidude hooaeg käima tõmmata» ning kleite, ülikondi ja triiksärke pakutakse 20 protsenti soodsamalt. Montoni läheduses asuvast Redsi mängutoast kostab laste naerukilkeid.

Ostlejaid tõmbavad ligi ka pea kõik kingapoed, näiteks Tamaris kaupluses on vägagi kitsas ja õhku vähe. Silma jäävad pikad järjekorrad Rimis, kus on avatud vaid umbes kolmandik kassadest.

Kaubanduskeskuses liigub ringi kena noor punapäine neiu, kes pakub Jänku-Jussi sussinunnusid. Aatriumis uudistatakse aga Eesti disainerite moeloomingut.

Kella 23 ajal on laval uued esinejad: lõbusad rahvatantsijad ja särtsu täis kõhutantsija. Südaööle lähenedes seisavad tühjana Elisa, Elioni ja Tele2 esindused, külastajaid ei ole eriti ka näiteks Photopointis ega lillepoes. Küll aga võib viimase minuti poodlejaid leida veel nii mõnestki riide- ja kingapoest. Lapsed süles haigutavad ja nutavad, ent ümberringi on näha ka veel üpris erksaid pisikesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles