Ettevõtjad tahaksid dividendidelt vähem tulumaksu tasuda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500-kroonised kupüürid.
500-kroonised kupüürid. Foto: SILJA KAIGU/PM/SCANPIX BALTICS

Majandusekspertide ja ettevõtjate hinnangul tasub valitsusel kaaluda dividendide maksumäära langetamist, nagu soovitab Arengufond oma nn valges paberis.


«Võrreldes kasumit ja Eestis maksustatud dividendide numbrit, on näha, et suur osa multinatsionaalsetest ettevõtetest ei võta praktikas oma kasumit välja Eestis,» rääkis Eesti Panga nõukogu liikmest Tartu Ülikooli professor Urmas Varblane, vahendab

Äripäev

. Mujal on seda lihtsalt odavam teha, rõhutas Varblane.

«Tõusu ajal, kui väga paljud firmad teenisid hästi, kaotas Eesti metsikult maksutulusid, mis läksid riigist välja,» rääkis professor.

Tema sõnul võiks ühtne madal tulumaks kehtida nii investeeringutele kui ka dividendidele. «Saaks öelda teistes riikides, et Eesti ettevõtete tulumaks on näiteks 8 protsenti," näitlikustas Varblane.

Ehitusettevõtja Alvar Ild rääkis, et tema on dividendide väiksema maksustamise poolt, küll aga ei tohiks see maksumäär võrreldes teiste lähiriikidega ebamõistlikult madal olla. «Umbes veerandi võrra vähem või nii,» pakkus ta uueks maksumääraks.

Suurettevõtja Endel Siff ütles, et dividendid, mis ei kuulu eratarbimisele, võiksid olla maksustatud madalama määraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles