Subway on noorte tervisele sama kahjulik kui McDonalds

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subway võileivapood Tallinnas.
Subway võileivapood Tallinnas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

USA uuring näitas, et kuigi Subway einevõileivad võivad tunduda inimeste jaoks tervislikuma kiirtoiduna kui McDonaldsis pakutav, siis tegelikult tarbivad teismelised Subways sama palju kaloreid.

Uuringus analüüsiti 97 nooruki (vanuses 12-21) söömisharjumusi, kes ostsid endale toitu Californias Carsonis asuvast kaubanduskeskusest. Tarbitud kalorite arvu arvestati toidukettide kodulehekülgedel olevate tabelite järgi, kirjutab Huffington Post.

Keskmiselt tarbisid uuringu osalejad McDonaldsis kokku 1038 kilokalorit ning 955 kalorit Subways. Uuringut juhtinud Lenard Lesser ütles, et kahe söögikoha numbrite statistiline erinevus ei ole oluline ning noorukid tarbiksid mõlemas kohas liiga palju kaloreid. Lesser lisas, et kuigi Subway toidust hangitud toitainete osakaal oli parem, sisaldas söök siiski kolm korda rohkem soola kui sealne meditsiiniinstituut soovitab.

Uuringus leiti samuti, et kuigi McDonaldsi burgerid olid keskmiselt väiksema kalorisisaldusega kui Subway võileivad (572 vs 784 kalorit), ületasid McDonaldsi friikartulid Subway kartulikrõpsude kalorisisaldust üle kolme korra (201 vs 61 kalorit). Samuti sisaldasid McDonaldsis pakutavad magusad karastusjoogid rohkem kaloreid kui Subway janukustutajad (151 vs 61 kalorit). 

Vaata täpsemaid tulemusi siit tabelist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles