Converse võitleb kohtus võltsitud ketside vastu

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja Rihanna kuulsate Converse ketsidega.
Laulja Rihanna kuulsate Converse ketsidega. Foto: SCANPIX

Legendaarne USA bränd Converse palus Rootsi kohtult luba kohaliku jaeketi läbiotsimiseks, püüdes sellega eemaldada poeriiulitelt originaaljalatsitega peaaegu identsed piraatkoopiad.

Converse märkas, et kuulsaid ketse, mida kannavad nii Hollywoodi staarid nagu Kristen Stewart kui ka hipsterid ja väikelaste emad, müüakse jaeketis Coop tavahinnast (120 dollarit) umbes poole odavamalt. Nike´ile kuuluv ettevõte tellis endale mõne paari jalanõusid ja avastas, et neil puudub numbrikood, mida kasutatakse Converse´i originaaltoodetel, kirjutab The Local.

Nüüd andis Converse Rootsi kohtusse sisse hagi, milles taotleb luba viis Coopi poodi läbi otsida ehk nn uurimisasutustele mõeldud läbiotsimismäärust. Väljaanne Svenska Dagbladet on üritanud kauplusega Coop korduvalt kontaktiga saada, kuid seni tulutult.

Converse soovib saada ligipääsu Coopi arvetele ja raamatupidamissüsteemile, mis viiksid jäljed piraatjalatsite tootjani. Samuti taotleb Converse võltsitud jalanõude konfiskeerimist.

Converse´i jalanõud on Rootsis viimastel aastatel tõeline moeröögatus. Kui rootslased eelistavad nn klassikalisi algupäraseid Converse´i ketse, siis taanlastele meeldivad kõige enam hallid ja soomlastele punased Converse´i jalatsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles