Naiste käekotid on tualettpottidest räpasemad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahast käekottidel on eriti palju baktereid.
Nahast käekottidel on eriti palju baktereid. Foto: SCANPIX

Kõige mustem ese naiste käekotis on kätekreem, millel on baktereid rohkem kui prill-laual, selgus värskest uuringust.

Kõige rohkem pisikuid leidub kätekreemi tuubidel, koguni rohkem, kui WC prill-laual. Ent näiteks huulepulgal ja ripsmetuššil nõnda palju baktereid ei ole, kirjutab Daily Mail.

Suurbritannias läbi viidud uuringu kohaselt kannab iga viies käekoti rihm hulgaliselt tervisele ohtlikke pisikuid. Samuti selgus, et kõige enam baktereid leidub nahast käekottidel, mille poorne tekstuur võimaldab väga edukalt seal bakteritel kasvada ja levida.

Käekotid on pidevalt kontaktis käte ja teiste pindadega, mistõttu soovitavad eksperdid ristsaastumise vältimiseks hoolikalt hügieeninõudeid järgida. Naised peaksid kindlasti regulaarselt käsi pesema, kuid sellest üksi ei piisa. Suurt tähelepanu tuleks pöörata ka regulaarsele koti puhastamisele. Kasutama peaks antibakteriaalseid puhastusvahendeid, näiteks antibakteriaalseid geele või niisutatud salvrätikuid. Kotti peab kindlasti puhastama nii seest kui ka väljast. 

Ameerika teadlased on ammu väitnud, et WC prill-laud on teenimatult pälvinud kodu räpaseima koha maine, sest elamistes on sadu ja tuhandeid kordi mustemaid asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles