Õiguskantsler uurib energiamärgistusnõude seaduslikkust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja energiamärgis.
Kortermaja energiamärgis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Notarite koda palus õiguskantsleril kontrollida, kas põhiseadusega on kooskõlas ehitusseaduse punktid, mis näevad ette karistuse kohustusliku energiamärgistuse puudumise eest.

Notarite koda leiab, et ehitusseadus ei sätesta ehitise omanikule kohustust tellida energiamärgis ehitistele, mis on püstitatud enne 2008. aastat või mille projekteerimist on alustatud enne 2008. aasta 1. jaanuari, juhul kui ehitusluba selliste rajatiste püstitamiseks on väljastatud enne 2009. aasta 1. jaanuari, kirjutab Õhtuleht.

Notarite koda leiab, et põhiseadusega võib olla vastuolus piirang, mille kohaselt omanikul on keelatud oma vara võõrandada ilma teatud dokumente omamata, kuid nende dokumentide olemasolu ei olnud nõutav hoone püstitamise ajal. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Merike Saksa sõnul on energiamärgise nõue üüritavale või müüdavale elamispinnale mõeldud elanike endi kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles