Pärnu suvekortereid broneeritakse aasta ette

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand on suvitajate seas populaarne.
Pärnu rand on suvitajate seas populaarne. Foto: Urmas Taul / Pärnu Postimees

Populaarses suvituslinnas Pärnus ulatuvad korterite nädalaüürid 100 kuni 500 euroni. Seejuures broneeritakse korter ette juba eelmisel suvel.

Arco Vara Kinnisvarabüroo Pärnu ja Pärnumaa piirkonna juht Maido Sein rääkis, et paljud inimesed, kes omavad Pärnus korterit, soovivad need suvitusperioodil lühiajaliselt suvitajatele välja üürida. «Paljud suveüürikorterid on broneeritud juba pikemalt ette. Tihti tehakse broneering juba eelmisel suvel,» kinnitas Sein.

Soomlased ostavad kortereid

Tema sõnul on Pärnus välja kujunenud reegel: suveperioodil küsitakse ühe nädala eest sama üürisumma, mis pikaajalisel üürimisel ühe kuu eest. Hind oleneb asukohast ja seisukorrast. Suveüüri puhul algab üürisumma 100 eurost nädala kohta. Kallimate korterite puhul ulatub hind kuni 500 euroni nädala eest.

«Pärnusse on ostetud palju suvituskortereid. Kas endale puhkamiseks või väljaüürimiseks,» rääkis Sein. Näiteks Pärnu kesklinnas asuvas kortermajas Jalaka 10 on vähemalt pooled korterid ostnud soomlased suvitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles