Lugeja küsib: kas täiskasvanud kassile võib anda kassipoegade krõbinaid?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi toitu valimas.
Kassi toitu valimas. Foto: Toomas Huik/Postimees

«Alguses oli plaan võtta kassipoeg ning saigi ostetud kassipoegade krõbuskid, kuid nüüd on peres hoopis täiskasvanud kass. Ei tahaks päris, et see toit raisku läheks. Kas näiteks oleks mõistlik segada seda toitu täiskasvanud kassi toiduga? Kas kassipoegade krõbuskite pärast võib kass ka juurde võtta kaalust?» kirjutab kassiomanik.

«Veel kimbutab selline küsimus, et väga mitmetes kohates on kirjas, et kuivtoit peab olema kassile alati saadaval. Aga kuidas seda mõista? Kui paki peal on kirjas päevas anda kassile nt 65 grammi, kas siis kõik tuleb korraga anda? Mul on selline tunne, et see toit oleks söödud poole päevaga ja siis peab kass ülejäänud aja näljas olema?  Mina olen siiamaani teinud nii, et hommikul annan poole kuivtoidust, siis päeval annan ühe korra konservi ja õhtul teise poole kuivtoidust. Kui annan päevas umbes 50g konservi, kas siis tuleb ka kuivtoidu kogust vähendada? Siiamaani pole seda teinud, kuna mul on selline tunne, et kass oleks siis päris näljane,» kirjutab kassiomanik.

Vastab loomaarst Ain  Erkmaa  Tartu Raatuse tn. Loomakliinikust.

Kui toidupakk on juba olemas, siis oleks tõesti patt lasta sel lihtsalt vanaks minna. Plaan segada seda täiskasvanu toiduga on hea, aga mitte just pooleks, vaid näiteks neljandik. Kassipoegade toitu süües võib täiskasvanud kass juurde võtta küll, kuna see on kaloririkkam.

See skeem, kuidas te kassi toidate on päris hea ning mõistlik ning ma ei vähendaks toidukogust enne, kui kassi kehakaal selleks ise põhjust annab. Ma kahtlustan, et kuivtoidu pakkide peal peaks olema kirjas see, et koos kuiva toiduga peab puhas joogivesi kassile alati saadaval olema. Aga toit kindlasti normi järgi.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles