Makseterminalide hankimine taksodesse takerdub rahanappuse taha

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakseterminal.
Kaardimakseterminal. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tänasel päeval takistab makseterminaalide paigaldamist paljudesse taksodesse eelkõige makseterminalide kõrge maksumus.

«Kunagi võiksid kaardimakseterminaalid kindlasti kõikides taksodes olla, kuid praegu on makseterminaalide paigaldamine taksodesse seotud eelkõige terminaali maksumusega. Need maksavad hetkel umbes 1200 eurot, kuna tegu on on mobiilisidega pangaühendusega,» rääkis MTÜ Eesti Taksojuhtide Liidu juht Lembit Poolak. Ta lisas, et terminaalide rent on küll odavam, kuid samas kaardimaksetest laekuv raha ei kata tihti isegi terminaali rendimaksumust.

«See puudutab eelkõige neid vedajaid, kes ei saa osutada teenust sadamas, lennujaamas ja hotellides, kus liiguvad turistid, kes sõidu eest kaardiga tasuvad,» lausus Poolak.

Suuremate firmade taksod on tänaseks kõik varustatud kaarditerminaalidega, kuid nende teenus on võrreldes odavtaksodega ka oluliselt kallim. 

«Eestis paljudes väiksemates kauplustes ja turul ei ole ka võimalust kaardimakseid teostada ja inimesed arvestavad sellega, kuigi kaardimakse oleks neile mugavam,» märkis Poolak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles