Pood maksis hamba murdnud mehele 80 eurot

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Lasnamäel Ümera 3 asuva Ümera keskuse hoonel põles vastavatud Maxima poe kohal katus.
Tallinnas Lasnamäel Ümera 3 asuva Ümera keskuse hoonel põles vastavatud Maxima poe kohal katus. Foto: Andres Haabu

Maxima pood maksis 80 eurot hüvitist mehele, kes poesalatis olnud oliivi süües hamba murdis.

Lugu sai alguse 14. märtsil, kui Mihhail ostis salati Maxima poe kulinaarialetist, kirjutab MK-Estonia. «Tavaliselt on salatis olnud oliivid ilma kivideta, aga seekord sattus mulle kiviga variant ja ma murdsin hamba,» rääkis ta. Kompensatsiooni saamine osutus aga keeruliseks ja õnnestus alles kahe kuu pärast. «Kui palju ma seal käisin, ei oska enam öeldagi,» meenutas mees oma hüvitise saamise saagat.  Pood keeldus süüd tunnistamast, mehe käest ei palutud vabandust, öeldi vaid, et sellega hakatakse tegelema.

Maxima pressiesindaja Erki Erilaiu sõnul on selliseid juhtumeid harva ja igaüht neist menetletakse eraldi ning see võtab aega. Erilaiu sõnul on juhuseid, kus püütakse raha välja petta.

«Üldine hüvitamise põhimõte on selline, et on vaja kindlaks määrata kahju, rikkumine, ja põhjuslik seos nende vahel,» selgitas jurist Danil Lipatov. Ta lisas, et siin tekib põhiprobleem, et põhjusliku seost kindlaks teha on vaja tõendeid, aga nende saamine on keeruline. Kohtusse pöördumine toob kaasa kulusid, kusjuures alati ei pruugi võita. «Kokkuvõttes tundub, et see vaev ei tasu end ära,» tõdes Lipataov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles