Kõige tervislikumana nähakse Tere ja Leiburi toodangut

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Toiduliidu tellimusel möödunud aasta sügisel läbi viidud uuringust selgus, et tervislike toiduainete tootjana nimetatakse kõige sagedamini Tere piimatööstust ja Leiburit.


Uuringus osalenute käest küsiti, millised ettevõtted toodavad tervislikke toiduaineid ja nad said neid ettevõtteid ise pakkuda - vastusevariante ei olnud ette antud.

Nii selgus, et kõige enam nimetati Tere piimatööstust, seejärel Leiburit, mis muuseas võitis tänavu Ela mitmeviljasaiaga Eesti Toiduainetööstuse Liidu konkursil korraga kolm tiitlit: Eesti parim toiduaine 2009, Eesti parim pagaritoode 2009 ning Eesti parim toode tervisele 2009 (viimane tiitel läks kogu Ela saiade sarjale).

«Kui nüüd hinnata mõlema liidri positsiooni võrreldes näiteks sama ala teiste ettevõtetega, siis on selgelt näha, et Terel ja Leiburil ongi kinnistunud kuvandis tervislikkus tugevamini esindatud kui konkurentidel,» rääkis uuringutulemusi tutvustanud Faktum & Ariko uuringute juht Kalev Petti.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul määravad toiduainetööstuse ettevõtete konkurentsivõime tulevikus peamiselt toote funktsionaalsus ja tervislikkus ning nii Ela kiudainetega rikastatud mitmeviljasai kui Tere ME3-bakteriga piimatooted ja näiteks E-Piima südamejuust on suurepärased näited sellest, kuidas see on õnnestunud.

Kolmandale kohale jäi uuringus Tere ja Leiburi järel Valio ning neljandaks Rakvere lihatööstus. Huvitava nähtusena ilmnes uuringust, et venekeelne elanikkond nimetab Rakvere lihatööstust tervislike toiduainete tootjaks kaks korda sagedamini kui eestlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles