Puitu ostes nõutakse üha enam sertifikaati

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tõendit puidu päritolu kohta nõuavad järjest rohkem nii tootjad, ehitajad, edasimüüjad kui ka tarbijad, teatas erametsaliit.

Metsasertifikaadi olemasolu on puidu ostja jaoks tõenduseks, et metsa majandaja arvestab oma tegevuses tasakaalustatult nii majanduslikke, sotsiaalseid kui ka keskkonnaaspekte. Puidu müüja jaoks annab sertifitseerimine kindluse, et turul valitseva ülepakkumise korral leiab raiutud metsamaterjal ikka ostja, teatab Eesti Erametsaliit. Sertifitseeritud puidu eelistamine kajastub ka nõudlikest keskkonnastandarditest lähtuvate puiduvarujate hinnapoliitikas.

«Tänaseks on 60 000 ha metsamaa omanikud oma metsad rühmasertifikaadiga katnud. Arvestades ühiskonna üha suurenevaid ootusi sertifitseeritud puidu osas võib eeldada, et tulevikus muutub sertifikaadi omamine veelgi olulisemaks,» kinnitas Eesti Erametsaliidu tegevjuht Priit Põllumäe.

 Eesti Erametsaliit omab PEFC rühmasertifikaati alates 2009. aastast. PEFC sertifikaati saavad läbi Eesti Erametsaliidu taotleda kõik metsaühistud ning metsaomanikud, kes soovivad PEFC nõuetele vastata. Rühmasertifitseerimise korral osalevad väikese ja keskmise suurusega metsamaa omanikud sertifitseerimises organisatsiooni kaudu, sõltumata omanike metsaomandite asukohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles