Soome ehitusmaterjalide veebipood lisati musta nimekirja

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haamer.
Haamer. Foto: Panther Media / Scanpix

Tarbijakaitseamet teatas, et lisas musta nimekirja Eestis registreeritud ettevõtte Unique Products OÜ, kes ei ole täitnud kahte tarbijakaebuste komisjoni otsust.

Mõlemad otsused puudutasid juhtumeid, kus kaks Soome tarbijat tellisid veebipoest rakennustukku24.fi ehitusmaterjale. Kaupleja tooteid kohale ei toimetanud ja hoolimata lubadustest ei tagastanud ka makstud raha.

Üks tarbijatest pöördus BuildingProducts4You´st tellitud kauba tarnimata jätmisega seoses 19. detsembril 2012 tarbijakaitseameti Euroopa Liidu nõustamiskeskusesse. Avalduse järgi tellis tarbija veebilehelt rakennustukku24.fi ehitusmaterjali ja maksis selle eest 1 410,82 eurot. Veebipood kaupa kohale ei toimetanud. Tarbija tühistas tellimuse ning kaupleja kinnitas, et tagastab talle makstud summa. Raha ei ole ettevõte tarbijale siiani tagastanud.

Tarbijakaitseameti ELi nõustamiskeskus edastas kauplejale tarbija kaebuse kahel korral, kuid kaupleja ei vastanud. Äriregistri andmetel on 12. detsembril 2012 on BulidingProducts4You OÜ registrisse kantud uue ärinimega Unique Products OÜ.

Vaidlevad pooled komisjoni istungile ei ilmunud, kuid see ei takistanud kaebuste läbivaatamist ning tarbijakaitseamet otsustas mõlema tarbija kaebused rahuldada. Kuu aja möödudes ei ole kaupleja otsuseid täitma asunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles