Taimetark soovitab: põdrakanepipesto

TRT02: PÕDRAKANEP :URVASTE VALD, EESTI, 08JUL08- Pildil põdrakanep. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES

FOTO: SILLE ANNUK/PM/SCANPIX BALTICS

Praegu on parim aeg proovida oma toidulauda rikastada põnevate umbrohutoitudega. Taimetark Kristi Lehtla pakub Tarbija24 lugejatele välja põdrakanepipesto retsepti.

Retsept:

 

3 dl purustatud põdrakanepit (võib lisada ka pistut naati, vesiheina või hanemaltsa)

 

 

2 küüslauguküünt (varakevadel vib asendada küüslaugupealsete või karulauguga)

 

 

50 g seedermänni, kõrvitsa või päevalille seemneid (võib panna ka kõiki pisut)

 

 

1,5 dl oliiviõli

 

 

Maitse järgi soola

 

 

1 dl riivitud Parmesani juustu või muud sarnast kõva laabijuustu

 

 

Soovi korral võib lisada sidrunimahla

 

Peenesta põdrakanep ja soovi korral muud lisatavad ürdid. Lisa küüslauk ja männiseemned, töötle ühtlaseks massiks. Lisa vähehaaval õli ning riivitud juust. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Säilita pestot külmkapis väikeses klaaspurgis, pind oliiviõlikihiga kaetud. Võid pestot ka külmutada jääkuubikurestis või pisikestes õhukindla sulguriga kilekotikestes.

Toimetus ootab lugejate küsimusi Saada küsimus

Populaarne

Tagasi üles