Prisma korjas mürgitusjuhtumite tõttu müügilt külmutatud aedviljasegu

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aedviljasegu, millest Evira leidis mullu Soomes umbrohtu ning mille Prisma ka Eestis müügilt eemaldas.
Aedviljasegu, millest Evira leidis mullu Soomes umbrohtu ning mille Prisma ka Eestis müügilt eemaldas. Foto: Prisma

Nii Soomes kui ka Eestis on müügilt eemaldatud Rainbow külmutatud köögiviljasegu, mille söömise tõttu on osa soomlasi mürgitusega haiglasse sattunud.

Yle kirjutab, et Evira käskis müügilt eemaldada Rainbow köögiviljade segu, mis on tõenäoliselt viinud mürgitusega haiglasse kolm inimest. Rainbow on SOK kaubandusketi omamärgitoode ning Prisma peremarket SOK tütarettevõte, kus samuti Rainbow tooteid müüakse.

«Oleme ka Eestis antud toote müügilt eemaldanud ja pannud kauplustesse üles sildid, et inimesed toote tagastaksid,» selgitas Prisma pressiesindaja Kadri Lainas. SOK on Soomes kassasüsteemis välja otsinud aga toote ostjad, mis on erandlik käitumine. Ka Prisma on Eestis ostjatega ühendust võtnud. Lainase kinnitusel ei ole toodet Eestis väga palju ostetud, vaid paarsada pakki ja needki ei pruugi umbrohtu sisaldada.

«Põhjuseks asjaolu, et antud pada võib sisaldada ka Datura-nimelise umbrohu osasid, mis on sattunud tootesse mõningate komponentide korjamisel,» rääkis Lainas, kelle sõnul võib osale inimestele umbrohu söömine toidumürgitusega sarnaseid sümptomeid põhjustada. «Lõviosa antud nimetusega toodetest on täiesti turvalised ehk umbrohtu ei sisalda teps mitte kõik selle EAN koodiga tooted,» kinnitas Lainas.

Hetkel ei ole Prismal andmeid, et Eestis inimesed mürgituse saanud oleks, kuid siiski peeti vajalikuks toode kiirelt eemaldada ja kliente teavitada.

«Loomulikult maksame ostjatele toote eest raha tagasi.»

Toote valmistaja on Belgia ettevõte Dujardin Food. Antud toode sisaldab herneid, maisi, päevalilleseemneid, linaseemneid ning erinevaid ubasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles