Korterelamu kindlustust saab sõlmida nüüd veebis

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruselamu. Foto on illustreeriv.
Korruselamu. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Salva Kindlustus võimaldab tänasest korteriühistutel sõlmida kindlustusleping veebis. Korterelamutele välja töötatud erilahendus katab suurema osa hoone haldamisega seotud riske.

Salva Kindlustuse juhatuse liikme Algor Orava sõnul on nõudlus korterelamu online-kindlustustoote järele suur. «Korteriühistu juhatusel ei olnud tänaseni võimalust kiirelt veebist uurida, mis hinnaga ja mis riskide vastu saab korterelamut kindlustada, kuid nüüd on see võimalus olemas,» ütles Orav.

Korterelamu kindlustusega on kaetud maja piirde- ja kandekonstruktsioonid, hoone elektri-, kütte-, vee- ja valvesüsteemid ja lisaks maja juurde kuuluvad aedade, tõkkepuude, prügihoidlate ning valgustuse võimalikud kahjustused.

Veebis saab sõlmida ka vastutuskindlustust, mis kaitseb juhtudel, kui kahjunõuded tulevad kolmandatelt isikutelt korterelamu tegemiste või tegematajätmiste tõttu. Sellised juhtumid hõlmavad muu hulgas näiteks libedal majaesisel kukkumisi või katuselt langenud lume tõttu maja ees parkiva auto kahjustusi.

Korterelamu kindlustuse sõlmimiseks ei pea Orava sõnul olema loodud korteriühistut. «Sellisel juhul on võimalik, et korteriomanikud valivad endi seast isiku, kes sõlmib kindlustusvõtjana kõikide korteriomanike huvides kindlustuslepingu,» lausus Orav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles