Regula manööver ehmatas reisijaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reisijad olid jahmunud, kui möödunud pühapäevane Hiiumaa parvlaev ootamatult end mandri poole keeras.

Pühapäeva, 12. mai õhtul kella 19 ajal hakkas parvlaev Regula jõudma Rukkirahu kanalisse kui äkki juhtus midagi ootamatut, kirjutab Hiiu Leht. Pardal olnud reisija kirjeldas, kuidas äkitselt kaldus laev tugevasti pakpoordi ja hakkas end tagasi Hiiumaa suunas keerama.

Manööver tehtud, lisas laev tublisti hoogu. Veidi Rukkirahust eemal, keeras laev end taas vööriga Rohuküla suunas ja jäi paigale. Sündmus tekitas laevalolijais üksjagu küsimusi, kiirustati laevatekile toimunut vaatama. Selgus, et kitsukeses Rukkirahu kanalis juba oli üks laev – vastu tuli kaubalaev Panta Rhei, millel lastiks ümarpalk ja ahtris lehvimas Hollandi lipp.

«Kes tegi vea, kas võõrlipu all sõitva laeva kapten või sadama kapten?» küsis laevareisija. Juhtunu tagamaid selgitab Heltermaa ja Rohuküla sadamate direktor Riho Sõrmus, kuna laeva kaptenil oli eile puhkepäev ja OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht ei tahtnud teda puhkepäeval segada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles