CV Keskus: anonüümne resümee ei tasu end ära

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Helsingis katsetakse pilootprojektina anonüümse CV toimivust. CV Keskuse värbamisosakonna juhataja Renita Käsperi sõnul saavad kandidaadid ehk tänu sellele rohkem vestlustele, kuid tööd ei garanteeri sellegipoolest.

Helsingi pilootprojekti eesmärgiks on keskenduda tööotsija oskustele ja kogemustele, mitte tema soole, vanusele või päritolule. Kandidaadid saadavad oma CV tööhõiveametisse alguses nimeliselt, kuid siis eemaldatakse «lävendi ületanute»  CVdest kogu isiklik informatsioon.  

«Pigem tekitab see kordades lisatööd ja ka kandidaadile asjatut intervjuudel käimist,» leidis Käsper. Ta lisas, et kuigi kandidaadid saavad ehk rohkem vestlustele, siis tööd ei garanteeri see sellegipoolest. «Seistes värbajana ettevõtte ja kandidaadi vahel, usun, et mida rohkem on mul informatsiooni mõlema poole kohta, seda parema tulemuse värbamisprotsess annab,» selgitas Käsper.

Igal tööandjal on juba enne värbamisprotsessi alustamist küllalt täpne pilt olemas, keda ta värvata tahab, ja näiteks kandidaadi vanus ning töökogemus mängivad selle juures väga olulist rolli, leidis Käsper ja lisas, et inimese vanuse saab ka tema koolide ning töökogemuse pikkuse järgi nii või teisiti välja arvutada.

Teise olulise aspektina tõi Käsper välja, et anonüümne CV annab väga lihtsa võimaluse koostada endale niiöelda liba CV, kuna edastatud informatsiooni pole alguses kuskilt kontrollida, samuti raskendab see esmast taustauuringut kandidaadi kohta.

«Nagu tööotsijatele endile ei meeldi nimetud tööpakkumised, kus ettevõtte kohta pole sõnagi avaldatud, jääb anonüümsest CVst samasugune maik,» tõdes Käsper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles