Ütlemine «aeg on raha» sai Saksamaa kohvikus tõeks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal Wiesbadenis avati kohvik, mille külastajatel tuleb tasuda seal oldud aja, mitte joodud kohvi eest.

Kohvikusse pääseb sisse kahe-eurose tasu eest ja selle summa eest saab seal olla kuni pool tundi, seejärel küsitakse külastajatelt iga minuti eest  5 senti, kirjutab Local.

Uksest sisse astudes annab kohvikupidaja, 2008. aastal Venemaalt Saksamaale kolinud Daria Volkova külastajatele käepaela, kuhu on märgitud sissetulemise aeg. Lahkudes arvestatakse kohvikus oldud aeg rahasse ümber. «On lihtsam ja odavam kohtuda inimestega siin, kui minna baari, kus sa pead ostma kalleid jooke,» selgitas Volkova.

Külastajad võivad juua nii palju kohvi kui soovivad ja võtta kaasa oma toidu. Kogu kohviku sisustus meenutab elutuba. Kohvikus on ruumi 25 kliendile ja ots-otsaga kokkutulemiseks peaks ühes tunnis olema 11 külastajat. Seni pole tal see veel õnnestunud, kuid kohvikupidaja on veendunud, et see õnnestub tal varsti. Kohvikul on väiksed kulud ja lisaks Volkovale on vaja vaid ühte töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles