Tarbijakaitse hoiatab ebaausa jalatsifirma eest

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tarbijakaitseametil tuli taas musta nimekirja lisada jalatsimüügiga tegelev ettevõte Morande Shoes OÜ, kellele kuuluvad Dream Kinga, La Vita ja Vip Kinga kauplused.

Amet teatas, et firma sattus musta nimekirja tarbijakaitseameti juures tegutseva tarbijakaebuste komisjoni otsuse täitmatajätmise tõttu. Nimelt ostis tarbija Tartus asuvast Vip Kinga kauplusest kunstnahast naistesaapad, mille pealismaterjal hakkas seitsme kuu pärast luku kõrvalt kooruma. Kuna kaupleja vältis tarbijat, tellis viimane ise sõltumatult eksperdilt hinnangu. Ekspert leidis, et saapaid on vähe kantud ja viga on materjalis.

Komisjon otsustas tarbija kaebuse rahuldada. Ettevõte pidi tasuma tarbijale saabaste maksumuse ning hüvitama ekspertiisile kulutatud summa. Pärast kuu aja möödumist ei ole Morande Shoes otsust täitma asunud.

Nimetatud ettevõte on tarbijakaitseametile juba varasemast tuttav. Möödunud aastal oli Morande Shoes ameti mustas nimekirjas lausa kuuel korral.

Amet soovitab jalatseid mujalt osta

Ameti kogemuse põhjal võib öelda, et Morande Shoes ei ole tarbijate probleeme lahendanud. Seetõttu soovitab amet inimestel selle ettevõtte kauplustest jalanõusid või muid tooteid ostes kaaluda tõsiselt teisi alternatiive, sest probleemide tekkimisel kauplejalt tõenäoliselt abi ei saa.

Tarbijakaitseameti poole pöördutakse sagedamini jalatsitega seoses. Aprillis pöördusid tarbijad sel teemal ameti poole 178 korral.

Lisaks jalanõudele oli inimestel aprillis probleeme ka internetikaubanduse (197 pöördumist) ning arvutite ja -tarvikutega (137 pöördumist). Kokku pöördusid tarbijad möödunud kuul tarbijakaitseameti poole 3458 korral, telefoninõustamisi oli sealhulgas 2315.

Postimehel ei õnnestunud Morande Shoes OÜ ettevõttega ühendust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles