Prantsusmaal suri inimene uude SARSi-laadsesse viirusesse

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koroonaviirus mikroskoobis nähtuna
Koroonaviirus mikroskoobis nähtuna Foto: SCANPIX

Prantsusmaal on esimene uue SARS-i laadse viiruse ohver 65-aastane mees, kes sai nakkuse tõenäoliselt Dubai reisilt.

Prantsusmaa tervishoiuminister Marisol Touraine avaldas mehe lähedastele kaastunnet, vahendab Reuters. Mees suri Prantsuse linnas Lilles ning on 23. uue SARSi-laadse viiruse ohver maailmas.

Mehel diagnoositi viirus 8. mail, kuid haiglasse saabus ta juba 23. aprillil pärast oma Dubai reisi. Mehel oli kõhu- ja hingamisvaevused.

Veel teinegi mees (50) on Prantsusmaal sama viirusega haiglas.

Uus koroonaviirus (NCoV) põhjustab kopsupõletikku ning tekitab probleeme neerude töös.

See on pärit samast viiruseperekonnast nagu SARS, mille puhang leidis aset 2003. aastal. Märtsis teatas Maailma terviseorganisatsioon, et neil on andmeid kokku 17 juhtumist maailmas, millest 11 on lõppenud surmaga. Haigust on põdenud Saudi Araabia, Jordaania, Saksamaa ja Suurbritannia elanikud.

Uue viiruse allikas on tänaseni selgusetu. Samuti ei teata täpselt, kuidas see levib. Inimkonnale on oht siiski üpris väike, kuna haigestunuid on vähe, kuigi viirus levib inimeselt inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles