Lugeja küsib: kas korterelamus tohib akna peal suitsetada?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine.
Suitsetamine. Foto: Toomas Huik / Postimees

«Mind häirib väga, et ma ei saa rahulikult akent lahti hoida, kuna üleval ja kõrvalkorteris muudkui tossutatakse. Kas korteris tohib akna ja rõdu peal suitsetada?» soovis Tarbija24 lugeja teada.

Vastab Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Armo Vask.

Ruumis või piiratud maa-alal suitsetamise lubamise otsustab ruumi või piiratud maa-ala valdaja enda äranägemisel. Seega on korrusmajade akendel suitsetamine korteriühistu otsustada.

Vastab Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi.

Tuginedes tubakaseaduse § 29 p 19 on suitsetamine keelatud korterelamu koridoris, trepikojas ja korterelamu muus üldkasutatavas ruumis. Tahan mainida, et korteriomanikele kehtib äärmiselt oluline üldpõhimõte omavahelistes suhetes. See tähendab, et tuleb austatda üksteist ja vältida olukorda, mis teistele korteriomanikele ei meeldi ja seda tavapärase mõistliku inimese tunnetuse/käitumise läbi. On üldteada, et suitsetamine kahjustab suitsetaja ja ka passiivse suitsetaja tervist ja heaolu, seega on oluline arvestada naabriga ja vältida ebamugavat olukorda, mis võib suitsetamise pärast tekkida. Ühe võimalusena korterelamus suitsetamise keelamiseks näeb seadus ette korteriomanike kokkulepet, mis kantakse vastavasisulise märkena kinnistusraamatusse. Lõpetuks tahan öelda, et neid küsimusi tuleb lahendada mõistlikult, kindlasti on isikuid kellele on vastuvõetamatu kala praadimisega kaasnev lehk, sest see ärritab naabrit, samas ei ole mõistlik inimestel keelata kalast toitu valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles