Hinnavõrdlusportaal: elektri börsipakett oli mais 18 protsenti fikseeritust odavam

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Elmo Riig / Sakala

Populaarseim börsihinnaga elektripakett oli mais 18 protsenti soodsam kui levinuim fikseeritud hinnaga pakett, näitab sõltumatu tarbijakeskse elektripakettide võrdlusportaali Energiaturg.ee analüüs.

«Avatud elektrituru viie kuu jooksul on avalike hinnakirjade järgi börsipakett olnud soodsam valik ja maikuus andis muutuva hinnaga pakett võrreldes fikseeritud paketiga seni kõige suurema säästu. Näiteks eramaja omanikud aastatarbimisega 10 000 kWh hoidsid kuus kokku ligi 9 eurot. Viimati oli hinnavahe ligilähedane veebruaris – 13 protsenti,» ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Mais oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga keskmiselt 1,52 eurot odavam kui 12-kuuline enimvalitud fikseeritud hinnaga pakett. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli mais keskmiselt 19,58 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles