ERMi ehitajad polnud allkirjastatud ohutusjuhendeid näinudki

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi nurgakivi panemine Raadil.
ERMi nurgakivi panemine Raadil. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni inspektorid tuvastasid 31. mail koos maksu- ja tolliameti (EMTA) töötajatega Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitusel Raadil mitmeid puudujääke.

Tööinspektor Küllike Kuusiku sõnul leidsid tööinspektorid puudujääke alltöövõtjana tegutseva Marico Ehitus OÜ töötajate ohutusalases juhendamises. «Töötajad olid andnud juhendamiste kohta allkirjad juhendeid nägemata. Paljud töötajad ütlesid, et neile oli väga lühidalt tutvustatud ohutuid töövõtteid, kuid põhjalikumat juhendamist ei ole nad saanud. Allkirjad andsid juhendamise ankeedile ka vene keelt kõnelevad töötajad, kes enda sõnade kohaselt ei saanud arugi, kuhu nad alla olid kirjutanud,» täpsustas Kuusik.

Töötajad täitsid ka tööinspektsiooni küsitlusankeedi töötamise kohta antud ehitusplatsil – mis ajast töötab, kas on vormistatud tööleping jne. Kahel töötajal ei olnud sõlmitud töölepingut, kuna nende endi sõnade kohaselt on nad alles neil päevil tööle tulnud ja pole veel lepingut jõudnud sõlmida. Täiendavad andmed tööaja arvestuse ja töökorralduse kohta antud objektil esitab tööandja täiendavalt tööinspektsioonile.

Tööinspektorid tuvastasid ehitusplatsil, et ehitusel viibivatel töötajatel puudusid ka turvajalatsid. Töötajate sõnade kohaselt anti neile tööle tulles küll kaitsekiivrid, kaitsekindad ja tööriided, kuid turvajalanõude kohta öeldi, et need tuleb töötajal endal muretseda. Samas näeb seadus ette, et tööandja annab töötajale isikukaitsevahendid ning korraldab nende hoolduse ja puhastuse oma kulul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles