Lugeja küsib: miks ei saa Pärnus kellaga tasuta parkida?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskell.
Parkimiskell. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Tarbija24 lugeja Jaanus soovib teada, miks ei paku EMT mobiiliga parkimisel Pärnus vastavalt kehtivale parkimiskorraldusele võimalust kasutada tasuta parkimise alustamist parkimiskellaga.

«Näiteks on Tallinnas vanalinnas esimesed 15 minutit tasuta (tsoon vanalinn15). Pärnus on tasuta tsoonides Pärnu ja Turg esimesed 60 minutit, tsoonis Rand esimesed 30 minutit tasuta,» sõnas mees.

Lisaks soovis Jaanus teada, miks ei ole EMT Surfpordis parkimise all tsooni Rand. Küll on see olemas rakenduse pargi.ee all.

Vastab EMT avalike suhete juht Kaja Sepp:

Mobiilse parkimise parkimistsoonid kehtestatakse kohaliku omavalitsuse või eraala parkimiskorraldaja otsusel, mitte mobiilioperaatori algatusel. Kuna tsoone Pärnu60 ja Turg30 ei ole, ei saa neid kahjuks ka pakkuda.

Seega saab praegu Pärnus 30 või 60 minutit tasuta parkimist kasutada nii, et tähistada parkimise algusaeg sõidukil parkimiskellaga ja algatada mobiililt parkimine 30 või 60 minutit hiljem. Muidugi on see ebamugavam ning nõuab täiendavat meelespidamist, kuid võimaldab siiski soodustust kasutada.

Surfpordis on tsoon Rand alates tänasest olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles