Ligi 750 SEB klienti võisid langeda kaardipettuse ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal leiti laupäeval ühelt sularahaautomaadilt kahtlane seade, mida võidi kasutada kaardiandmete kopeerimiseks.
Valgamaal leiti laupäeval ühelt sularahaautomaadilt kahtlane seade, mida võidi kasutada kaardiandmete kopeerimiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valgamaal leiti laupäeval ühelt sularahaautomaadilt kahtlane seade, mida võidi kasutada kaardiandmete kopeerimiseks. Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Kurjategijad proovivad enda valdusesse saada pangakaardi magnetribal olevat infot, et selle põhjal teha libakaart, selgitas SEB panga pressiesindaja Silver Vohu. Selliste tehingute tegemiseks tuleb kurjategijatel lisaks magnetriba infole teada saada ka kaardi PIN-kood.

Vohu soovitab turvalisuse tagamiseks nendel klientidel, kelle kaardiandmeid võidi Valgamaal kopeerida, vahetada pangakaart uue vastu vahetada. «Täiendava turvalisusmeetmena oleme piiranud antud pangakaartide kasutamist välismaal, kuna nii saab klient kaarti Eestis veel mõnda aega edasi kasutada, kuid kurjategijad ei pääse ka kaardiandmete olemasolu korral kliendi rahale ligi,» lisas Vohu.

Juhul, kui kliendi pangakaarti on tema teadmata kopeeritud ja neid andmeid kasutades on välismaal tehinguid tehtud, siis hüvitab pank kliendile tekkinud kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles